Kokkola2015

Johan Hartell Heidillään kuittasi rankingin kokonaisvoiton viikonloppuna Kokkolassa. Lauantaina reippaan koillistuulen (10-13m/s) puhaltaessa Hartell oli vakuuttava ja otti lähtövoitot molemmissa päivän lähdöissä.
Mikä lie purjehtijoita vaivasi kun mainiosta kelistä ei nautittu täysin purjein? Purjeneulojien harmiksi spinnuja säästeltiin tuleviin SM-kisoihin. Allekirjoittaneen venekunnassa päätettiin että spinnu taivaalle jos ollaan ykkösenä ylämerkillä, muuten katsotaan mitä muut tekevät. No, eipä oltu eikä noussut!
Reipas tuuli, pienet välinerikot sekä vajaat miehistöt karsivat veneitä siten että päivän toisessa lähdössä maaliin tuli neljä venettä kun aamulla rata-alueella oli vielä tuplamäärä paatteja.
Hyvää harjoitusta jos tulevissa SM-kisoissa puhaltelee reippaammin.

Sunnuntaina kilpailulautakunta laittoi jälleen mainion radan joka ensimmäisessä startissa oli jopa miellyttävän pituinen. Ei mikään lyhyt "mikkihiiri rata" joita nykyisin purjehditaan vähintäänkin riittävästi. Tuuli oli hiipunut puhaltaen edelleen koillisen suunnalta mutta vain 5-7m/s.

Päivän ensimmäisen startin ja GSF:n vuosipurjehduksen voitti Jouko Ristiluoma Felixillä. Toiseksi kiilasi Bobi Casen Coccinellalla. Ja kun vauhtiin on päästy niin jatketaan siitä. Bobi otti lähtövoiton toisessa startissa ja näytti että alkaa se hai venekin totella kokeneen seilorin näpeissä. Jouko Ristiluoma maalissa toisena. Hartell oli hieman ongelmissa starteissa ja otti molemmissa lähdöissä raveista tutun volttilähdön. Päivän saldona kolmos ja nelossijat ja rankingin ykköstila, onnittelut!
Tulokset kokonaisuudessaan täällä.