Mustakari ranking purjehdittiin jo hyvä tovi sitten Kokkolassa kevyissä olosuhteissa. Alkukesän hiukset mukanaan vienyt pohjoispuhuri oli laantunut kevyeksi shiftailevaksi tuulenvireeksi. Lauantain ensimmäinen startti ja samalla KP:n vuosipurjehdus oli Johan Hartellin heiniä. Heti lähdön jälkeen tuuli pyörähti 180 astetta ja rata pysyikin kryssi lenssiratana, järjestys vain muuttui. Päivän toisen lähdön voiton nappasi Pietarsaaren Håkan Forss ja ensimmäisen päivän jälkeen rankingin tilanne oli tasainen. Mainittakoon että Jukka Ahola oli lauantaina poissa Alohan peräsimestä ja paremmin gastin paikalla viihtyvä Heka Haimakainen oli puikoissa. Ensimmäinen lähtö oli vielä hakemista mutta päivän toisessa startissa nähtiin jo ettei Viklan maailmanmestaruus aikoinaan ollut sattumaa. Rannassa harmiteltiinkin päivän kolmannen lähdön puuttumista, varma voitto meni sivu suun ;)

Sunnuntaina keli oli entistäkin kevyempi ja päivän molemmissa lähdöissä koettiin mielenkiintoisia hetkiä tuulen shiftaillessa ja puuskien osuessa joskus omalle, välillä kaverin kohdalle. Ensimmäisessä startissa Felix valitsi radan oikean laidan joka osoittautui paremmaksi johtaen lähes lähdöstä maaliin.
Toisessa purjehdittiin tasaisesti aina viimeiselle ylämerkille jossa lähes kaikki veneet suorittivat parkkeerauksen ylämerkille tuulen tyyntyessä hetkellisesti kokonaan. Viimeisen lenssin kiemurat onnistui parhaiten selvittämään  Jouko Ristiluoma Felixillä napaten päivän toisen lähtövoiton.

Lopputulokset:
1. Fiia FIN 281 Markku Savolainen 10p
2. Felix FIN 271 Jouko Ristilioma 11p
3 Heidi FIN 89 Johan Hartell 11p
4. Darling II FIN 284 Håkan Forss 13p
5. Aloha FIN 278 Jukka Ahola 21p
6. Coccinella FIN 241 Bobi Casen 23p
7. My FIN 99 Pekka Tschokkinen 27p

Rankingtilanne.