Hangon regatta purjehdittu 4.-6.7.2014 vaihtelevissa olosuhteissa tuulen vaihdellessa nollan ja 15 m/s haarukassa. Mukana oli 18 Haita, joten mukava purjehduskilpailu saatiin aikaiseksi.

Hanko 2014

Perjantaina purjehdussää oli ihanteellinen länsituulen puhaltaessa 6-8 m/s. Päivän kaksi kärkisijaa meni Naantaliin Roni Saksin (FIN-238 Fosters) ollessa paras sijoilla 4 ja 1 sekä toisena Kai Saksi (FIN-256 Harriniva) kahdella kolmoissijalla. Kolmanneksi purjehti päivän ensimmäisen lähdön voittanut Pietarsaaren Mats Löfberg (FIN-291 Aquarell).

Lauantaiaamuna purjehtijoita odotti sakea sumu jonka hälvenemistä odoteltiin rannassa lykkäysviirin ollessa vedettynä tankoon. Parin tunnin odottelun jälkeen päästiin radalle ja yksi lähtö saatiin purjehdittua kevyessä 1-2 m/s tuulessa. Suurella osalla Haiveneitä oli kiire ehtiä ajoissa lähtöviivalle ja maaliin ehti sallitussa aikarajassa vain seitsemän venettä joista nopein oli jälleen Mats Löfberg. Toinen oli Naantalin Ville Ruusunen (FIN-222 Skumppa) ja kolmas Kokkolan Markku Savolainen (FIN-281 Fiia).

Sunnuntai oli regatan kovatuulisin päivä kun Itätuuli puhalsi 14m/s voimalla. Isossa aallokossa parhaiten purjehti Tampereen Jaakko Tuominen (FIN-129 Siv) voittaen päivän molemmat lähdöt. Päivän kakkonen oli Naantalin Heikki Nieminen (FIN-251 Hermanns) sijoilla 3 ja 2. Kolmas oli Roni Saksi samoilla sijoilla.

Regatan voittopokaalin pokkasi tasaisesti kärkeen purjehtinut Roni Saksi. Toiseksi tuli myös tasaisella sarjalla purjehtinut Ville Ruusunen ja kolmanneksi nousi kaksi viimeistä lähtöä voittanut Jaakko Tuominen.