Hanko 2012 (Small)

Kuva: Erik Lähteenmäki, lisää kuvia Hangosta www.sailpix.fi

169 Sirpa, 263 Brown Sugar ja 191 Haitar spinnutaistelussa.


Hai -luokka oli tänä vuonna Hangon Regatan toiseksi suurin luokka H-veneiden jälkeen. Kisaan osallistui hienosti 19 venekuntaa. Purjehdustaitoja päästiin vertailemaan vaihtelevissa säissä.

Perjantain 12-16 m/s itätuulen nostama aallokko antoi oman haasteensa ajamisen ja veneiden kestävyyden suhteen. Kolaroinnilta ei vältytty kun toisen lähdön starttihässäkässä FIN-222 Jolene ei pystynyt välttämään törmäystä FIN-238 Foster'sin kylkeen. Tilanteessa katkesi kolme kylkilautaa ja neljä kaarta. Foster's saatiin kuitenkin purjehdittua satamaan ja pikaisella korjauksella paikattua jälleen purjehduskuntoon lauantaiksi. Muissa luokissa nähtiin mm. ainakin neljä katkennutta mastoa.

Parhaiten kovassa kelissä seilasivat Naantalin purjehtijat. Palkinnot kävivät pokkaamassa 1. Heikki Nieminen FIN-251 Hermann's, 2. Kalle Saksi FIN-227 Merisali ja 3. Kaj Saksi FIN-256 Zic-Zac.

Lauantaina purjehdussää oli ihanteellinen kun tuuli oli laantuntut 5-8 m/s ja luvatut ukkospuuskat pysyivät lännenpänä. Palkinnoille purjehtivat 1. Mats Löfberg FIN-291 Aquarell, 2. Heikki Nieminen FIN-251 Hermann's ja 3. Jaakko Tuominen FIN-129 Siv.

Sunnuntain ensimmäinen lähtö purjehdittiin vielä kohtuulisessa 4 m/s tuulessa, mutta toisessa lähdössä sitten kelluttiin kilpaa kun tuuli loppui ja sade kasteli purjeet ja purjehtijat. Kilpailu oli kuitenkin tiukkaa loppuun asti ja regatan voitto ratkesi vasta viimeisessä lähdössä. Aquarellin sunnuntaisesta kahdesta lähtövoitosta huolimatta regatan voitto meni tasaisesti purjehtineelle Hermann'sin venekunnalle.

1. Heikki Nieminen FIN-251 Hermann's NPS

2. Mats Löfberg FIN-291 Aquarell SSJ

3. Jaakko Tuominen FIN-129 Siv TaPS

Kaikki tulokset nähtävissä täällä

Hanko 2012 2 (Small)

Kuva: Eerik Lähteenmäki www.sailpix.fi

Voittajan tyylinäyte!