FIN-6

 

Rakennusvuosi: 1937

Valmistaja: H. Serenius, Porvoo

Alkuperäinen nimi: Merihai

Numero L6 oli alun perin annettu v. 1931 rakennetulle L. A. Paasivirran (SPS) tilaamalle Haiven'lle. Haiven myytiin ulkomaille 1934-35 ja numero annettiin uudestaan käyttöön.

Sijainti: Helsinki

Omistaja: Atso Leikas

Ed.omistajat: 

A. Havulinna, M 1937-  (Merihai)

J. H. Okkonen, M (Merihai)

J. Lehtonen, M (63) (Merihai)

J. Lehtonen, OV (67) (Merihai)

J- Aslamo, KoPu (77) Vappu

Markku Uotila 1977-79 (?)

Tuomas Rytikangas, EPS 1983-85

Omistimme veneen muistaakseni 1977-1979. Tietojemme mukaan vene oli rakennettu 1937 eli hyvään aikaan. Se näkyi siinä, että vene oli hyväkuntoinen. Vesillelaskun yhteydessä veneeseen tuli vettä korkeintaan 1-2-litraa. Siinä kaikki. Kun myimme veneen ostajina olivat Espoon Tapiolan partiolaiset. Veneen kävivät pojat tarkastamassa pimeässä taskulampuin. Rannalta näytin lisävaloa auton valoin. Pojat tulivat takaisin veneeltä pian ja totesivat, että he ottavat veneen. Olivat tarkistaneet kaaret. Ei yhtään kaarta poikki eikä myöskään uusittu. Olivat katselleet useamman Hain ja tämä oli ainoa, jossa oli näin hyvä kunto.

Purjehdimme Hailla pitkin saaristomerta kesälomilla ja muuten Espoon lähivesillä. Mieleen on jäänyt matka Borstöstä Jurmoon. Lähdimme liikkeelle aika pienessä tuulessa -mielestämme. Matkalla tuuli nousi ja nousi. Lähempänä Jurmoa piti miettiä satamaanmenoa. Sanoin vaimolle, että menen käynnistämään Seagullin. Siinä kelissä Hain peräkannelle  meno oli aika hurjaa. Totesin, että jos putoan, minulla on liivit ja luoteistuulessa ajaudun kyllä rantaan. Jatkoin, että vaimonkaan ei tarvitse muuta kuin laskea myötätuulessa Jurmon hiekkarantaan. En pudonnut. Olisikohan suunnitelma toiminut? Pääsimme Jurmoon ja ankkuriin. Jurmossa olijat kyselivät, että miten ihmeessä me siinä kelissä olimme liikkeellä ja vielä Jurmoon. Olivathan useimmat pitäneet siellä tuulta jo pari päivää. Meilläkin tämä reissu olisi laskettava lähinnä kokemattomuuden piikkiin.
 
Terveisin Markku Uotila

 1983